Ett nytt Märsta Centrum växer fram

Den satsning FastPartner nu gör i Märsta Centrum innebär att ca 200 helt nya bostäder skapas. Samtidigt arbetar vi med en omfattande utbyggnad av den kommunala verksamheten i form av ett nytt bibliotek och konsthall om ca 2 000 kvm, kulturskola om ca 3000 kvm samt ytterligare butiker om ca 8000 – 10 000 kvm.

Sveriges mötesplats

Med sin strategiska position, närheten till Arlanda och Stockholm och ett rikt utbud av hotell och konferensanläggningar är Sigtuna en optimal mötesplats för både svenska och utländska gäster. Det har inneburit en ökning i både inflyttning och att antalet arbetstillfällen i regionen.

Flyttlassen går till Sigtuna och Märsta

Kommunens centralort har de senaste åren förtätats och utvecklats och det kommunala bostadsbolaget Sigtuna Hem satsar långsiktigt och bygger ca 450 nya hyresrätter. Innevånarantalet i kommunen är nu över 40 000 personer och 26 000 personer arbetar i kommunen.

Märsta och Sigtuna är idag en mycket attraktiv region – både som bostadsplats och som etableringsplats för företag. I och med de nya satsningar som FastPartner nu gör ökar den attraktionskraften ytterligare.

Vill du veta mer vad FastPartner planerar i Märsta, tveka inte att höra av dig!