Nya Märsta centrum

Vid torget i Märsta centrum har Fastpartner uppfört en byggnad om ca 5000 kvm innehållande bibliotek, konsthall och kulturskola. Uppförandet av fastigheten var startskottet för den omvandling och utveckling av Märsta centrum som har skett under de senaste åren till en ABC-stad (Arbetet, Boende och Centrum). Genom husets kommunala hyresgäster fick området i Sigtuna, där Märsta ligger, en naturlig central samlingsplats för kontor, boende och handel.

Märsta Centrum är ett stadscentrum av utomhuskaraktär och erbjuder boende i hela Sigtuna, ett komplett handels- och nöjesutbud. Märsta Centrum har fått ett nytt kundstråk med tydlig funktion och hög densitet när gamla byggnader ersätts med nya och kvarvarande byggnader får förstärkt kommersiell utformning. I centrumet har en ny fastighet om ca 7000 kvm byggts där H&M, Intersport, ICA Kvantum och Apotek Hjärtat  är hyresgäster. Fastigheten ligger i direkt anslutning till ett nybyggt och modernt garage.

Givetvis är fastigheterna miljöklassificerad med Green Building.

Sveriges mötesplats

Med sin strategiska position, närheten till Arlanda och Stockholm samt ett rikt utbud av hotell och konferensanläggningar är Sigtuna en optimal mötesplats för både svenska och utländska gäster. Det har inneburit en ökning i både inflyttning och att antalet arbetstillfällen i regionen.

Flyttlassen går till Sigtuna och Märsta

Kommunens centralort har de senaste åren förtätats och utvecklats och det kommunala bostadsbolaget Sigtuna Hem satsar långsiktigt och bygger ca 450 nya hyresrätter. Innevånarantalet i kommunen är nu över 40 000 personer och 26 000 personer arbetar i kommunen.

Märsta och Sigtuna är idag en mycket attraktiv region – både som bostadsplats och som etableringsplats för företag. I och med de nya satsningar som FastPartner nu gör ökar den attraktionskraften ytterligare.

Vill du veta mer vad Fastpartner planerar i Märsta, tveka inte att höra av dig!