Fastpartner stödjer

 

 

UNHCR:s verksamhet i Ukraina

Fastpartner har på bolagsstämman 2022 beslutat att utan att göra avkall på något av våra ordinarie sätt att stödja flera organisationer, i år även bidra med 10 miljoner till UNHCRs viktiga arbete i Ukraina. UNHCRs arbete har aldrig varit viktigare och därför anser styrelsen det väsentligt att på alla vis stötta detta arbete.

Samarbetet med Fryshuset

Fastpartner under flera års tid haft ett framgångsrikt samarbete med Fryshuset. Vårt bidrag till Fryshuset gör det möjligt för Fryshuset att hålla öppen verksamhet på skolloven. Vi bidrar därmed till att erbjuda ungdomar 10-20 år en meningsfull fritid. Fryshuset erbjuder varje skollov en stor palett med roliga och inspirerande aktiviteter för barn och unga. Under loven och framförallt en helg som julen är det viktigt att kunna erbjuda en meningsfull fritid även för de som av olika orsaker har svåra hemförhållanden. Därför sänker Fryshuset trösklarna med kostnadsfria aktiviteter där även gratis lunch erbjuds.

Denna verksamhet på Fryshuset heter Lovely Days och ger ungdomar en trygg och utvecklande plats att vara på, i enlighet med de grundläggande behoven av sammanhang och mening. Fryshusets vision är ” Vi gör det möjligt för unga att lyckas genom sina passioner förändra världen”.  Läs intervju med Fryshusets VD Johan Oljeqvist.

Det är i Fryshusets lokaler i Hammarby Sjöstad som dörrarna slås upp för alla barn och unga som vill hitta på något kul tillsammans med bra vuxna förebilder i form av våra duktiga ledare. Integrationsprojektet Skate Nation håller exempelvis i skateboardläger och Fryshuset Basket håller i gratis träningar och prova-på-aktiviteter för alla barn och ungdomar oavsett ålder, nivå eller klubbtillhörighet. Lovverksamheten Lovely Days kommer under loven vanligast öppet måndag-fredag  och erbjuder ett antal olika aktiviteter samtidigt med engagerade ledare. På programmet kan bland annat stå fotboll, tv-spelsturneringar, bakning, pyssel, spel, karaoke, dans, skateboard, basket, kampsport, pingis, talangjakt, fika och mysigt häng. Dessutom brukar det bli utflykter som för att spela Laserdome, prova padel eller paddling och åka skridskor med mera beroende på årstid.

På julloven har Fryshuset även öppet på själva julafton. Fryshuset slår traditionsenligt upp portarna ör alla barn och ungdomar som vill känna den härliga gemenskapen på Fryshuset och fira jul med dem. Det brukar vara välbesökt på julafton och det blir julklappsutdelning, kul aktiviteter, Kalle Anka på tv:n och en massa gott att äta och dricka.

För Fastpartner är samarbetet givande på flera sätt. Bland annat genom att vi får kunskap om vad som är viktigt för ungdomar vistas i våra områden och stadscentrum. Vi får också  möjlighet att inspirera ungdomar till en möjlig karriär inom fastighetsbranschen.

Tensta Konsthall

Fastpartner stöttar även Tensta Konsthall och vårt bidrag till dem gör det möjligt för även dem att hålla öppet på skolloven. Då det för många ungdomar är då de behovs som mest.

Flera beundransvärda organisationer

Fastpartner är officiell partner till ”Ett bättre Gävle” som Gefle IF Fotboll driver och vi har dessutom en plats i styrgruppen för Ett bättre Gävle.

Utöver detta så har Fastpartner har även valt att stödja ett antal beundransvärda organisationer som arbetar för att skapa ett bättre samhälle, se nedan. Vi engagerar oss också lokalt i ett flertal projekt som nattfotboll för ungdomar, konstprojekt i de områden vi verkar, gratis simskola och skridskoskola i valda områden.

Trygghet, god utbildning och ett ekonomiskt skyddsnät är grunden för att alla i samhället ska utveckla sin fulla potential och kunna eftersträva sina drömmar.

Varje sommar anställer Fastpartner sommarjobbare lokalt där vi verkar i syfte att hjälpa unga ut i arbetslivet. 2021 anställde Fastpartner 38 sommarjobbare, det motsvara ca 48 % av Fastpartners ordinarie personalstyrka. 2019 anställde vi ett 10-tal sommarjobbare och 2020 ett 20-tal sommarjobbare.

Vi erbjuder även praktik i den mån vi kan.

Tillsammans med dessa organisationer bygger vi ett starkt samhälle!

En bättre jul – Maskrosbarn
Säkra Varje Unge
Partner Badge MatchOffice Sverige