Dalénum-området på Lidingö har etablerat sig som centrum för estetiska utbildningar i Stockholm. Sedan tidigare finns skolor som Beckmans designutbildningar och Stillerska gymnasiet för digital kommunikation etablerade i fastigheten Aga 2, som nu blir Gerlesborgsskolans nya hem.

Tegelbyggnaden är från 1912 och den har en historia av innovation vilket lett till flera Nobelpris. Med sin rymd och sitt ljusinsläpp är den mäktiga byggnaden förknippad med svensk industrihistoria och som ritad för det kreativa arbete en konstnärsstudent ägnar sig åt. Här får Gerlesborgsskolans studenter generösa gemensamma studios, ateljéer och verkstäder som stimulerar. I och med flytten ges Gerlesborgsskolans studenter förutsättningar som ligger helt i linje med såväl dagens som morgondagens behov. I och med flytten får eleverna en trygg, hållbar och stimulerande miljö med flexibla ytor och närhet till city. Det tar endast cirka 20 minuter från T-centralen till Dalénum med kollektivtrafiken.

– Vi på Fastpartner är väldigt glada över att välkomna Gerlesborgsskolan till Dalénum-området, vilket är ett nytt stadsdelscentrum på Lidingö med ett komplett utbud av service och tjänster, säger Fredrik Ekman, Förvaltningsområdeschef på Fastpartner.

– Vi ser fram emot att bli grannar med Beckmans och att bli en del av ett större sammanhang med Lidingös övriga konstskolor. Vi är också oerhört glada över att kunna erbjuda våra studerande tillgänglighetsanpassade lokaler, utformade efter utbildningens idé och behov, säger Katarina Nitsch, studierektor på Gerlesborgsskolan.

Stockholm den 4 maj 2023

För vidare information vänligen kontakta:

Fredrik Ekman, Förvaltningsområdeschef, Fastpartner AB
Telefon: 08 –562 517 38
E-post:
[email protected]

Christopher Johansson, vVD Fastpartner AB
Telefon: 08 – 562 517 07
E-post:
[email protected]

Informationen lämnades för offentliggörande den 4 maj 2023 kl 14:00.