Fastpartner har tecknat ett hyresavtal med Sigtuna kommun om att uppföra en ny byggnad i Märsta Centrum. Den nya byggnaden ska inrymma bibliotek och en konsthall.
Detta är det första steget som tas till följd av den avsiktsförklaring som tecknades mellan Fastpartner och Sigtuna kommun i augusti 2010 där parterna kom överens om en satsning för att utveckla och stärka Märsta Centrums attraktivitet. Hyresavtalet med Sigtuna kommun är på 20 år och byggnaden beräknas vara klar för inflyttning under andra halvåret 2013. Byggnaden kommer att få en yta om 1 720 kvm och vara i tre plan där biblioteket tar de två första planen och konsthallen det översta.

– Vi är mycket glada åt att nu få ta det första steget i utvecklingen av Märsta Centrum tillsammans med Sigtuna kommun säger Sven-Olof Johansson, VD på Fastpartner.

– Det är av strategisk betydelse av vi Sveriges snabbast växande kommun skapar ett mer attraktivt centrum. Det handlar om att utveckla hela centrumet och det känns bra att vi i ett första steg skapar ett nytt stadsbibliotek och kommunens första konsthall säger Anders Johansson (S), kommunalråd i Sigtuna kommun.

Stockholm den 12 oktober 2011

För vidare information vänligen kontakta:

Sven-Olof Johansson, VD Fastpartner AB
Tel: 08 – 402 34 65

Svante Hedström, Fastighetschef Fastpartner AB
Tel: 08 – 402 34 88

Anders Johansson (S), kommunalråd Sigtuna kommun, genom politisk sekreterare Daniel Ferreira
Tel: 0727 – 27 67 92